לכל אחת מאופציות החימום חסרונות ויתרונות. חימום סולארי הוא זול וידידותי לסביבה, אך הוא תלוי באופן מוחלט בשמש. לעומתו, חימום חשמלי אינו תלוי בשמש ולכן הוא שומר על מים חמים ונעימים אף בימים קרים שאין בהם שמש.
במצב שבו ישנם מים עכורים בבריכה, יש לבדוק את רמת הכלור בבריכה ולהוסיף אם צריך. אם הבעיה אינה נפתרת יש לבדוק את רמת הPH ואת רמת הלחץ במסנן ולוודא שמתבצעות פעולות הסינון השוטפות.
יש לבצע בדיקה של ערכי הכלור, החומציות והאלקליניות מידי שבוע. ערכי הכלור צריכים להיות בין 1.0-3.0, במידה והערכי הכלור גבוהים מהרצוי יש להוריד מכמות הכלור בבריכה ולהפך. רמת החומציות, PH, צריכה להיות בין 7.4-7.6, במידה ורמת החומציות נמוכה מהרצוי, יגרם נזק לציוד בבריכה, וגירוי בעור ועיניים של המתרחצים. בכדי להוריד את רמת החומציות יש להשתמש בחומר הph+ אשר מנטרל את החומציות. במידה ורמת החומציות גבוה מהרצוי, המים יעכירו. על מנת להחזיר את החומציות למים יש להשתמש בחומצת מלח. ערכי האלקליניות ישמרו במידה וערכי הכלור והחומציות נשמרו.
ישנם מספר פעולות אשר הקפדה עליהם תבטיח בריכת שחיה נקיה ואסתטית. ראשית חשוב שמערכת הסינון בבריכה, האחראית על הסירקולציה של המים תעבוד לפחות שמונה שעות ביום במהלך כל יום. פעולה זו מקטינה את הסיכוי שירוקת ובקטריות ימצאו בבריכה. שנית, יש לנקות את הפילטר במסנן, האחראי על איסוף חלקיקים, על בסיס קבוע. המסנן לא מגיע לכל חלקי הבריכה, פינות ומדרגות, וברגע שאזורים אינם מתנקים הם צוברים ירוקת ובקטריות לכן חשוב להבריש את קירות ורצפת הבריכה במברשת ייעודית על בסיס קבוע. את מי הבריכה יש לבדוק ולייצב פעם בשבוע בעזרת ערכת בדיקה. יש לבדוק שערכי הכלור (חומר החיטוי), החומציות (PH) ואלקליניות. כמובן שמומלץ להשתמש בכימיקלים למים שמתאימים לבריכות שחיה ביתיות על חיטוי וניקיון הבריכה. בריכה לא נקיה יכולה לפגוע בקרמיקה ובשטח הבריכה לכן חשוב להקפיד על פעולות אלה.