אנשי המקצוע מגיעים אלייך מיד 24 שעות ביממה

אומנות לימוד השפה הערבית


להלן כמה טיפים והמלצות ללימוד שיעורים פרטיים בערבית באופן שהלימוד יהיה באמת הכי יעיל, ובזמן הקצר ביותר שאפשר. לימוד אצל מורה פרטי טוב לערבית הוא אמנם בחירה נכונה והוא הצעד הראשון.  יחד עם זאת, כדאי לזכור שתהליך הלימוד מוטל על הלומד ולא רק על המלמד, והוא דורש שיתוף פעולה, אקטיביות ויוזמה מצד הלומד. להלן מספר עצות כיצד למנף ולמקסם את לימוד השפה.

1 ) חשיבות התרגול

אל תסתפקו בלימוד בזמן השיעור בלבד. תרגלו בין לבין כמה שיותר. נצלו כל הזדמנות. דברו בערבית עם כל מי שאפשר. עשו שיעורי בית, כל מה שהמורה לערבית מבקש ויותר מזה. הקשיבו כמה שיותר לשפה, ברחוב, בטלוויזיה או באינטרנט גם אם אתם לא מבינים.

2) הקשבה וחיקוי

לימוד שפה איננו שכלתני בלבד והוא דורש שימוש בחושים, בעיקר בחוש השמיעה. הקשיבו היטב להיגוי של המילים של המורה לערבית שלכם. ונסו לחקות אותו כמה שיותר מדויק. השפה והמבטא בו היא מדוברת הם דבר אחד וחשוב להשתדל (עד כמה שמצליחים) לדבר בשפה בצורה בה היא מדוברת.

3) מילון מילים

דאגו למחברת שתהיה המילון שלכם. כל מילה חדשה שאתם לומדים רשמו במילון ושננו מידי פעם את הרשימה המתעדכנת. עשו לעצמכם מבחנים מפעם לפעם ובדקו כמה מילים אתם זוכרים.

4) סבלנות!

חכמינו אמרו: לא הביישן למד, ולא הקפדן מלמד. גם אתם, אל תהיו קפדנים מדי עם עצמכם. אל תציבו רף גבוה מידי לקצב הלימוד. זה עלול ליצור מתחים ואף לאכזב. עשו את המקסימום שאתם יכולים אבל אל תצפו מראש להתקדמות בקצב של טיל. שפה זה דבר שדורש זמן בשביל להיטמע, ותנו לזמן לעשות את שלו. 

לסיכום- אחרי שבחרתם את המורה לערבית המתאים, אתם מוכנים נפשית למאמץ ולתרגול, להקשבה, ואתם מצוידים במחברת ובאורך רוח- ההצלחה מובטחת.

כלי נגישות